nauka.offnews.bgДлъжностните лица разследват инцидент с жена, която е влязла в Националния

...
nauka.offnews.bgДлъжностните лица разследват инцидент с жена, която е влязла в Националния
Коментари Харесай

Жена, проникнала в затворения Йелоустоун, падна в горещ гейзер, докато прави снимки

nauka.offnews.bg

Длъжностните лица проверяват инцидент с жена, която е влезнала в Националния парк Йелоустоун нелегално, до момента в който паркът е затворен заради пандемията на COVID-19 и попадна във врящите води покрай един от най-известните гейзери на парка.

Представител на парка съобщи за IFLScience, че дамата паднала в Олд Фейтфул (Old Faithful), до момента в който „ е архивирала и е правила фотоси “. Не е известно къде тъкмо паднала дамата, само че се знае, че е получила изгаряния. След това потегля на север през парка и се свързва с рейнджърите на парка на към 1,6 километра на юг от Мамут Хот Спрингс, преди да бъде отнесена с хеликоптер - кола за спешна помощ в болничното заведение.

Гейзерът Олд Фейтфул въодушеви основаването на парка „ Скалистите планини “ през 1872 година и продължава да бъде доста известен за гости от цялостен ​​свят. Гейзерът е един от съвсем 500-те, ситуиран в рамките на парка и един от дребното гейзери, за който рейнджърите на парка могат да предскажат по кое време ще се случи изригване.

" Не рядко можем да предвиждаме изригванията на гейзерите и Олд Фейтфул (в превод " Старият правилен " ) заслужава своето име, единствено удължавайки времето сред изригванията с към 30 минути през последните 30 години ", пише паркът.

Изригванията на гореща вода, разпростряли се на повече от 55 метра към небето, се катализират от вулканична интензивност под повърхността.

Паркът е привикнал с несъответствуващото и постоянно рисково държание на туристите, идващи от цялостен ​​свят. През септември 2018 г. два видеоклипова, публикувани в обществените медии, демонстрираха мъж, който върви по Олд Фейтфул, като в един миг ляга и поставя ръка в дупката.

През юни 2016 година 23-годишен мъж падна в един от горещите извори (гейзера Норис) и почина бързо като се разтвори. Само година по-късно 21-годишен мъж оцеля при рухване във водитена парещ извор северно от Олд Фейтфул.

Не единствено горещите води съставляват опасност за невнимателните гости. През последните години чиновниците на парка непрестанно трябваше да предупреждават хората да не нахлуват в персоналното пространство на дивите животни в парка, откакто гости са били нападнати от лосове, черни мечки и бизони. 

Националният парк Йелоустоун е затворен за гости поради COVID-19 от 24 март, само че възнамерява да отвоти отоново на 18 май по обяд при нов трифазен проект за визити. Паркът се простира в три щата - Монтана, Айдахо и Уайоминг - които имат свои лични щатски ограничавания. В момента Монтана и Айдахо имат карантинни ограничавания за гости.

„ Целта на парка е да отвори безвредно и консервативно, да подсигурява, че подхващаме верни дейности за понижаване на рисковете за нашите чиновници и гости и да помогнем на локалните стопански системи да стартират да се възвръщат “, заяви управляващият парка Кам Шоли (Cam Sholly). 

Докато паркът не се отвори, представителите на парка предлагат на феновете на Йелоустоун да се насладят на величествените изригвания в действително време от live stream камерите.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията .

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР